Tipy na silvestrovské crostini

0

Šéfredaktorka Elly


Při brouzdání po internetu a hledání nápadů na Silvestra, kterého prožijeme tradičně s přáteli, jsem narazila na velkou spoustu inspirací. Některé z nich určitě využijeme, jiné budou zajímavé třeba právě pro vás. Většina z nich pochází ze zahraničních foodblogů, které jsou nekonečným zdrojem super nápadů.

Nejvíce ze všeho mě zaujaly stránky Honestly YUM a jejich variace na crostini s ricottou. Hned máte několik tipů a nápadů na kombinace. Nemusí být zrovna a jenom s ricottou. Protože někomu nechutná. Můžete místo ní použít pomazánkové máslo, Lučinu nebo jiný roztíratelný sýr.

Základem jsou tenké plátky čerstvé bagety nebo bagetového chleba. Může být čistě z bílé mouky, z chlebové nebo celozrnné mouky, s přídavkem semínek. Jak máte chuť. Ideální bude upéct si vlastní pečivo. Kdo neví jak na to, najde na našich stránkách spoustu zajímavých receptů.

Francouzské venkovské bagety

Housky

Pain a l´ancienne - rustikální chléb

Crostini - jednohubky, ze stránek Honestly YUM jsou máznuté ricottou a dozdobené surovinami podle chuti.

Jaké jsou tedy skvělé a vyzkoušené kombinace chutí?

  • - vajíčko natvrdo a pažitka
  • - salátová okurka, máta a kopr
  • - uzený losos a kopr
  • - pórek dušený na másle, lehce zkaramelizovaný
  • - jahody a balzamikový krém
  • - citronová kůra, panenský olivový oleje a mořská sůl
  • - ředkvičky a mořská sůl
  • - borůvky a med
  • - rajčata a bazalkové pesto
  • - lískové oříšky a meruňkový džem

Výborné crostini jsme nedávno připravili u nás doma. Stačí vám k mim foie gras, jablka a hroznové víno. Na opečené kousky bagety dáte kousek foie gras a kousky jablek a hroznového vína, které jste předtím chvíli opékali na másle. Potom je stačí jen lehce dosolit. Používám k tomu jemné vločky fleur de sel.

Fotogalerie