Treska v těstíčku s bramborovo-mrkvovým pyré
Dnešní recept je tip na snadný a poměrně rychlý oběd. Všechny suroviny můžete mít po ruce.
Potřebujeme
- RYBÍ FILÉ
- 750 g mražených filet tresky tmavé
- 1 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
- 5 lžic hladké mouky
- čerstvá zelená petrželka
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- olej na smažení
- BRAMBOROVO-MRKVOVÉ PYRÉ
- 8 velkých brambor
- 2 střední mrkve
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 150 ml smetany
- 50 g másla
Postup
Rybí filé vytáhneme dost dopředu z mrazáku, aby kusy ryby rozmrzly.
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Stroužky česneku také oloupeme. Všechny suroviny dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a dáme vařit, doměkka.
Za pomoci papírových utěrek z rozmrazených filet odsajeme vodu, aby na pánvi neprskaly. Osolíme a opepříme je z obou stran. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, přidáme smetanu a mouku. Důkladně prošleháme, ochutíme trochou soli a pepře. Přidáme lístky tymiánu a nasekanou petrželovou nať. Vznikne nám krásné těstíčko, maličko hustější než na palačinky.
Kousky rybího filé z obou stran namočíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, pěkně dozlatova. Osmažené filety dáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
Mezitím se nám uvařily brambory s mrkví. Scedíme je a přidáme do nich kousky másla a ohřátou, horkou smetanu. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Hned podáváme, zdobíme zelenou petrželovou natí, případně smaženou cibulkou.