
Uzené maso s fazolemi
Perfektní jednoduché jídlo, které můžete uvařit na plotně nebo v pomalém hrnci.
Potřebujeme
- 500 g vařené uzené maso (váha bez kostí)
- 250 g bílé fazole (váha v suchém stavu)
- 500 g plechovka cherry rajčat
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- 1 ks cibule
- 1 lžíce tymián
- trocha slunečnicový olej
- podle chuti chilli papričky
Postup
Propláchnuté fazole dejte do hrnce a zalijte vodou. Nechejte je namočené minimálně 12 hodin před vařením. Na druhý den slijte vodu, opláchněte a dejte vařit. Vařte doměkka, nakonec osolte, ještě pár minut povařte. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechejte stranou, dokud se neuvaří uzené maso.
Maso dejte vařit zároveň s fazolemi a vařte doměkka. Jak dlouho to bude trvat, záleží na tom, jaké maso jste zvolili. Měkké maso oberte od kostí, vývar použijte jako polévku.
V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm dozlatova cibulku, nakrájenou na malé kousky. Přidejte rajčata z plechovky, ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Společně pět minut povařte. Přidejte prohřát fazole. Nakonec smíchejte s kousky uzeného masa. Dochuťte pálivou složkou, kterou jste si zvolili.
Ihned podávejte, ideálně s čerstvým chlebem nebo jen tak.
Náš tip
Uvařte toto jídlo v pomalém hrnci! Bude mít intenzivnější chuť a bude se vařit bez vaší pomoci :-)

