Uzené maso s fazolemi

Šéfredaktorka Elly

0

Perfektní jednoduché jídlo, které můžete uvařit na plotně nebo v pomalém hrnci.

Potřebujeme

  • 500 g vařené uzené maso (váha bez kostí)
  • 250 g bílé fazole (váha v suchém stavu)
  • 500 g plechovka cherry rajčat
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce tymián
  • trocha slunečnicový olej
  • podle chuti chilli papričky

Postup

DSC_0025.jpg (82 KB)

Propláchnuté fazole dejte do hrnce a zalijte vodou. Nechejte je namočené minimálně 12 hodin před vařením. Na druhý den slijte vodu, opláchněte a dejte vařit. Vařte doměkka, nakonec osolte, ještě pár minut povařte. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechejte stranou, dokud se neuvaří uzené maso.

Maso dejte vařit zároveň s fazolemi a vařte doměkka. Jak dlouho to bude trvat, záleží na tom, jaké maso jste zvolili. Měkké maso oberte od kostí, vývar použijte jako polévku.

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm dozlatova cibulku, nakrájenou na malé kousky. Přidejte rajčata z plechovky, ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Společně pět minut povařte. Přidejte prohřát fazole. Nakonec smíchejte s kousky uzeného masa. Dochuťte pálivou složkou, kterou jste si zvolili.

Ihned podávejte, ideálně s čerstvým chlebem nebo jen tak.

DSC_0029.jpg (145 KB)

DSC_0024.jpg (149 KB)


Náš tip

Uvařte toto jídlo v pomalém hrnci! Bude mít intenzivnější chuť a bude se vařit bez vaší pomoci :-)