
Vaječný koňak - nejlepší vánoční pití
Bez domácího vaječného koňaku by ani nebyly Vánoce. Máme pro vás jednu velice snadnou verzi.
Potřebujeme
- 4 ks žloutky (samozřejmě čerstvé z prověřeného chovu, nejlépe od tchýně – teda jako od jejích slepic)
- 4 lžíce cukr krupice
- 1 ks vanilkový lusk, nebo 2 lžičky vanilkové esence (v nejhorším vanilkový cukr)
- 1 konzerva slazené konzervované mléko (Salko)
- 1 konzerva zahuštěné mléko
- 250 ml rum
Postup
Nejdřív vyšleháme žloutky a cukr. Pak přidáme Salko a do plechovky od něj odměříme trvanlivé mléko. Nakonec přimícháme rum.
Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz


