Valentýnská čokoládová bábovka

Šéfredaktorka Elly

0

Zamilovaná bábovka, kterou potěšíte vaše blízké každý den v roce...

Potřebujeme

  • 1 a 3/4 hrnku polohrubá mouka
  • 2 hrnky třtinový cukr
  • 3/4 hrnku kakaový prášek
  • špetka sůl
  • 1 a 1/2 lžičky jedlá sůl
  • 1 hrnek bílý tučný jogurt
  • 3 ks vejce
  • 1/2 kostky Hera máslová příchuť (rozpuštěná)
  • NA POLITÍ
  • 1 sáček čokoládová poleva Carla
  • NA OZDOBENÍ
  • srdíčka Haribo

Postup


V míse robota nechejte šlehat vejce s cukrem. Ušlehejte pěnu. Přidejte postupně rozpuštěnou Heru, kterou zašleháte do směsi. Mouku smíchejte s kakaem, špetkou soli a sodou. Velice důkladně promíchejte.

Tekutou i sypkou směs spojte, přidejte i jogurt. Umíchejte hladké těsto.

Připravte si bábovkovou formu. Vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou.

Pečte na 175 °C, 35 minut.

Bábovku nechejte vychladnout.

Polevu rozpusťte podle návodu na obalu. Polijte jí celou bábovku a ozdobte srdíčky Haribo. Nechejte vychladnout a polevu zatuhnout.

Náš tip: Ke kousku bábovky podávejte výborně vychlazený Freixenet Rosé. Ten se hodí i k mnoha dalším zamilovaným dezertům.