Recepty

Valentýnské banány v čokoládě

Šéfredaktorka Elly

0

Krásný a velice snadný dezert pro zamilované. Máte ho připravený za pár minut a pak si jen můžete pochutnávat.

Potřebujeme

  • 4 ks banány
  • 8 ks dřívka na nanuky nebo špejle
  • 150 g čokoládové čočky
  • podle potřeby cukrářské zdobení
  • 1 balení srdíčka HARIBO Liebesherzen

Postup


1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47°C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.

2. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.

3. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.

4. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.

5. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky HARIBO.

6. Jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka zůstanou držet.

Ovocná želatinová srdíčka HARIBO Liebesherzen

Nechte se svést hříšným spojením červené želatiny a bílého pěnového cukru a užijte si svátek všech zamilovaných. Vychutnejte si sladkou kombinaci příchutí černý rybíz a maracuja spolu se svým miláčkem a věnujte kouzelnou chvilku jeden druhému.