Velikonoční nádivka

Šéfredaktorka Elly

0

Potřebujeme

  • 4 ks vejce
  • 250 ml smetana
  • 150 g máslo
  • sůl a pepř
  • 2 ks francouzské bagety z Lidlu
  • 350 g uzené vepřové nebo kuřecí maso
  • 250 g zelený hrášek
  • 1 ks cibule červená
  • 200 g špenát
  • česnek podle chuti

Postup


Pečivo použijeme ideálně staré aspoň dva dny. Nakrájíme na malé kostičky, které osmahneme dokřupava na másle. Dáme stranou. Oddělíme žloutky a bílky. Do žloutků přimícháme rozpuštěné máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, ke které přidáme hrášek a špenát, dochutíme solí a česnekem. Chvíli podusíme a necháme vychladnout.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové směsi nasypeme křupavé kostičky pečiva. Promícháme. Přidáme maso nakrájené na kostičky, vychladnutou zeleninu a ještě můžeme dochutit solí a pepřem, případně muškátovým oříškem. Promícháme. Úplně nakonec jemně vmícháme sníh a přesuneme do zapékací mísy.

Pečeme na 180 °C, asi půl hodinky až 40 minut.