
Vepřové rolky s mozzarellou a olivami
Olivy můžou skvěle doplnit a dochutit řadu jídel. Vyzkoušejte jednoduché závitky, roládky, které můžete klidně zkusit připravit i z kuřecího masa.
Potřebujeme
- 600 g vepřová panenka
- 80 g zelené olivy
- 150 g mozzarella
- 50 g máslo
- trochu smetana
- podle potřeby oleje
Postup
Vepřové maso nakrájíme na silnější kousky, které potom ještě podélně překrojíme, ale nedokrojíme, abychom si vytvořili plátky na závitky. Rozklepeme opatrně paličkou na maso, osolíme a opepříme z obou stran.
Na připravený plátek si dáme kousky mozzarelly a kolečka oliv. Zavineme a zajistíme párátky, případně speciálními drátky na závitky.
Do pánvičky nalijeme trochu oleje, který rozpálíme a osmahneme na něm závitky, ze všech stran. Zalijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka, při středně vysoké teplotě. Trvá to, podle velikosti závitků, asi půl až tři čtvrtě hodinky.
Závitky vyjmeme ze šťávy, a pokud je jí ještě hodně, necháme varem zredukovat na menší objem. Do šťávy můžeme ještě přidat nakrájené olivy, nakonec i trochu smetany. Odstavíme z ohně a můžeme zamíchat kousek vychlazeného másla.
Podáváme s těstovinami, bramborem či rýží. Jakákoliv příloha je k tomu výborná. My jsme uvařili těstoviny a okapané je vsypali na pánev s omáčkou a důkladně promíchali.
Neskutečná dobrota!

