Zážitková gastronomie ve Velkých Karlovicích

0

Šéfredaktorka Elly


Degustační menu, které připravuje úžasný tým kuchařů ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, je naše srdcová záležitost. Když si chceme pochutnat, tak víme, že právě tady bude jídlo vždycky perfektní. Pro rok 2016 se tady chystají velké změny.

Zážitková restaurace Vyhlídka mění od nového roku koncept nabídky sezónních menu. Místo dosavadních čtyř chodů bude nově nabízet návštěvníkům menu o šesti chodech.

Rozšířením počtu chodů chceme návštěvníkům dopřát ještě intenzívnější gurmánský zážitek. Nároky hostů na kvalitu gastronomie a obecně stolování rostou, chceme jim tímto krokem vyjít vstříc,“ uvedla vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Menu restaurace Vyhlídka bude letos obměňováno každé dva měsíce. Kuchaři jeho roční kalendář připravili s ohledem na suroviny dostupné v dané sezóně. Pevnou součástí menu během celého roku bude sladká tečka v podobě čokoládových pralinek domácí výroby s šálkem kávy.

Menu v zážitkové restauraci Vyhlídka stojí 990 Kč. Ubytovaní hosté Spa hotelu Lanterna si je mohou objednat za zvýhodněný doplatek 620 Kč.

Každé menu je doplněno víny z bohaté hotelové vinotéky. Menu včetně vín stojí 1 490 Kč.

Menu pro leden a únor 2015 – „Načerpejte energii“

  • Amuse bouche

  • Mrkvová galantinka s pohankou, paprikový kaviár, pošírovaná šalotka v bílém víně

  • Espuma z červené řepy se zázvorovou smetanou

  • Pečený filet okouna s šalotkou, kapustou, ředkvičkou a chia semínky

  • Telecí karé sous vide, špenátové pyré, máslové lišky, demi glace s koňakem

  • Pošírovaná kdoule v medové omáčce s vlašskými ořechy a tymiánem, jáhlová drobenka s čokoládou

  • Pralinky domácí výroby

Gurmánský kalendář restaurace Vyhlídka – 2016

Leden, únor - Načerpejte energii

Březen, duben - Krásná česká kuchyně

Květen, červen - Menu z královské zeleniny

Červenec, srpen - Letní Itálie

Září, říjen - To nejlepší z Valašska

Listopad, prosinec - Procházka Francií

Fotogalerie