Zmrzlina z karamelizovaných broskví
Je nádherné léto. A u nás doma probíhá zmrzlinový maraton. S dětmi se předháníme v tom, kdo bude mít lepší a nemožnější nápad na kombinace zmrzlinových chutí. Úžasně snadná broskovová zmrzlina mě napadla při pohledu na šťavnaté broskve. Po ochutnání ji rozhodně musím zařadit na stálý zmrzlinový jídelní lístek :)
Potřebujeme
- 7 broskví
- 100g cukru krupice
- 1 konzerva kondenzovaného mléka
- 200ml smetany ke šlehání
Postup
Slupku broskví lehce křížem nařízneme, broskvě dáme do hrnce nebo mísy a zalijeme vařící vodou. Po chvíli vyndáme, necháme zchládnout a slupku oloupeme.
Cukr rozpustíme v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidáme broskve. Necháme chvilku podusit.
Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Necháme vychladnout.
Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme kondenzované mléko.
Smetanu vyšleháme a přidáme k broskvové směsi.
Vše nalijeme do stroje na zmrzlinu a zapneme.
Pokud nemáte zmrzlinovací stroj dáme směs do misky do mrazáku a každou hodinu promícháváme.