
Potřebujeme
- 4 střední řepy
- 3 vejce
- 1 lžička tymiánu
- sůl, pepř, olej
- 100g sýr s modrou plísní
- 120 g mletých ovesných vloček
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce petržele
- 4 celozrnné bulky
- řeřichu, čerstvou zeleninu
Postup
Oloupanou syrovou řepu nastrouháme na jemno a pořádně z ní vymačkáme co nejvíce tekutiny. Přidáme vločky, vajíčka, prolisovaný česnek, tymián, nasekanou petržel, sůl a pepř a pořádně promícháme. Necháme alespoň 20 minut odležet, aby vločky nasákly.
Z řepové hmoty vytvarujeme 4 placičky a smažíme je na oleji dozlatova. Na každou pak dáme kousek sýra a posypeme řeřichou. Burgery můžeme dát na chvíli zapéct pod gril, aby se sýr roztekl. Podáváme v celozrnných houskách s čerstvou zeleninou.

