Burgery z řepy

kalinkab

0

Skvělá alternativa masových burgerů.

Potřebujeme

  • 4 střední řepy
  • 3 vejce
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl, pepř, olej
  • 100g sýr s modrou plísní
  • 120 g mletých ovesných vloček
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce petržele
  • 4 celozrnné bulky
  • řeřichu, čerstvou zeleninu

Postup

Oloupanou syrovou řepu nastrouháme na jemno a pořádně z ní vymačkáme co nejvíce tekutiny. Přidáme vločky, vajíčka, prolisovaný česnek, tymián, nasekanou petržel, sůl a pepř a pořádně promícháme. Necháme alespoň 20 minut odležet, aby vločky nasákly.
Z řepové hmoty vytvarujeme 4 placičky a smažíme je na oleji dozlatova. Na každou pak dáme kousek sýra a posypeme řeřichou. Burgery můžeme dát na chvíli zapéct pod gril, aby se sýr roztekl. Podáváme v celozrnných houskách s čerstvou zeleninou.