Cuketové závitky

BarKurs

0

Vypečený cuketový recept. Hodí se podávat jako luxusní jednohubky k nejrůznějším příležitostem.

Potřebujeme

  • 1 ks velká cuketa na závitky
  • 1 ks jedna malá nebo ½ střední cukety do náplně
  • 100 g prosciutto
  • 5 lžic plné polévkové lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 ks jarní cibulka
  • 1 ks vejce
  • 4 lžičky kapary
  • špetka čerstvý pepř

Postup

Velkou cuketu nakrájejte podélně zešikma na tenké plátky (max. 2 mm), které na olivovém oleji krátce orestujte, aby změkly a nelámaly se při stočení do závitku.

Malou cuketu nakrájejte na malé kostky a na olivovém oleji opékejte a následně pod pokličkou bez podlévání poduste na mírném ohni cca 10 minut do změknutí. V míse poté pomocí vidličky smíchejte na jemno nakrájené prosciutto, jarní cibulku a kapary, strouhaný parmezán, vejce a podušenou cuketu a opepřete čerstvě na hrubo umletým pepřem. Pokud je směs řídká, zahustěte přidáním dalšího strouhaného parmezánu.

Směs nemusíte solit, parmezán a prosciutto směs dobře osolí.

Troubu si předehřejte na 180 °C. Do plátků velké cukety zabalte připravenou náplň a propíchněte párátkem předem namočeným ve vodě, aby se nespálilo. Postavte závitky do zapékací mísy a zapékejte asi 25 minut.