Články

Adventní kalendář na poslední chvíli

0

Šéfredaktorka Elly


Nápadů na adventní kalendáře není nikdy dost. Několik inpirací najdete ve fotogalerii s adventními kalendáři. Vděčným základním materiálem na výrobu originálního kalendáře jsou papírové ruličky od toaletního papíru. S těmi zvládnete téměř zázraky. My vám dnes přinášíme návod na krásný adventní domeček, jehož výrobu zvládnete za pár hodin. Pomáhat vám mohou také děti, najde se pro ně celkem dost práce.

Co potřebujete?

- 25 ruliček od toaletního papíru

- karton z krabice

- bílý papír, ideálně ze skicáku - větší gramáž

- bílý kancelářský papír s natisknutými čísly

- lepidlo na papír

- tavná pistole s průhlenými lepícími tyčinkami

- 1 papírový kapesník

- nůžky

Na bílý kancelářský papír si natiskněte nebo namalujte čísla. Nezapomeňte mezi nimi nechat dostatečný prostor na obstřihnutí. Obkreslete kolem nich tužkou kolečko, podle ruličky od toaletního papíru.

Jednotlivá čísla obstřihněte, ještě asi půl centimetru až centimetr dál od nakresleného kolečka. Vystříhejte zoubky. Od okraje vystřiženého kolečka až k nakreslené kružnici. To proto, že se pak kolečko lépe přilepí k ruličce.

Jednotlivá kolečka s čísly přilepte k ruličkám. Můžete je ještě "pojistit" lepící páskou.

Máte připraveno všech 24 ruliček? Nyní si rozehřejte tavnou pistoli. Spojte k sobě nejdříve čísla v jedné vodorovné řadě, vždy po čtyřech kusech.

Nechejte jednotlivé řady ztuhnout a lepte je k sobě, do výšky domečku.

Nyní máte hotovou hlavní a nejdůležitější část práce. Domeček bez střechy.

Změřte si výšku a šířku boků. Z bílého papíru s větší gramáží (skicák) vystřihněte obdelníky, které nalepíte na boky domečku. Vystřihněte si dva obdelníky, které přilepíte jako střechu.

A také trojúhelník na štít. Sestřihněte poslední ruličku na komín. Všechno přilepujte tavnou pistolí.

Do komínu dejte papírový kapesník - kouř.

Domeček si můžete dozdobit podle vlastní fantazie nebo přání dětí. Použít můžete barevné papíry, metalické fixy, lepící třpytky. Cokoliv se vám bude líbit.

Fotogalerie