Recepty

Jahodové tartaletky s mascarpone

Šéfredaktorka Elly

0

Krásný letní recept, plný šťavnatého ovoce a lahodného krému. Svěží a lehký.

Potřebujeme

  • TĚSTO NA KORPUS
  • 250 g vychlazeného másla
  • 250 g cukru moučka
  • 500 g hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • špetka soli
  • NÁPLŇ
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 100 g cukru moučka
  • OBLÍBENÉ OVOCE

Postup

S krásným počasím máme velkou chuť péct a vařit jídla, která jsou svěží a voňavá, plná ovoce a zeleniny.

Ze všech surovin vypracujte v kuchyňském robotu nelepivé těsto, které dejte na hodinu do lednice.

Z těsta vyválejte plát, vykrojte kolečka a těmi vyložte připravené formičky na tartaletky. Ideální jsou silikonové nebo teflonové, ty nemusíte nijak vymazávat ani vysypávat.

Pečte na 160 °C, 12 minut.

ČÍM KOŠÍČKY NAPLNIT?

Fantazii se meze nekladou. U nás doma je rádi mažeme marmeládou a zdobíme krémem z mascarpone a šlehačky, potom čerstvým ovocem.

Smetanu a mascarpone dejte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do hladkého krému. Naplňte do zdobícího sáčku a tím naneste na připravené vychladlé košíčky. Ozdobte ovocem.

NĚCO NAVÍC…

Krásné barevné dekorace z pevného papíru vyrobila Katka Dachovská, která má v nabídce svého obchodu spoustu další úžasných věcí nejen na dozdobení kulinářských výtvorů.