Články

Zahradní oáza klidu

2

Šéfredaktorka Elly


Máte krásnou zahradu, dvorek, terasu či balkon a chcete z nich udělat útulné bydlení pro krásné počasí? S nabídkou venkovního nábytku a doplňků na trhu máte neomezené možnosti. Venkovní "obývací pokoj" si můžete zařídit v supermoderním, tradičním nebo klidně starodávném stylu. Máte rádi styl Provence nebo prosluněného Toskánska? Přizpůsobte si vaše venkovní bydlení. Stačí jen vhodně zvolený nábytek a doplňky.

Součástí venkovního bydlení může být i prakticky zařízená kuchyně, ohniště, jídelní stůl. Když je hezky, tak prakticky můžete žít jen venku. Komu na tuto obytnou zónu navazuje ještě bazén, tak má doma dokonalý letní ráj.

Snad ještě lepší než bazén, je poblíž obytného venkovního prostoru, whirpool. Ty dnes seženete v praktické nafukovací podobě, na zimu je jednoduše složíte.

Údržby se nemusíte bát. Tyto whirpooly obsahují systém proti vápenaté tvrdé vodě. Ovládají se na intuitivním panelu a relax v nich je prostě dokonalý.

V kuchyňské části letního bydlení by neměl chybět oheň. Krb, zahradní gril, pec na chleba. Kdo rád jí, ráda vaří a ten si musí každý kuchyňský prostor vybavit účelně.

Poblíž místa, kde se bude vařit a připravovat jídlo umístěte skříňku s kuchyňskou výbavou, ať neběháte pro každou vidličku a talíř do kuchyně v domě. Nám se třeba velice líbí a v praxi se také osvědčila série Äpplarö z IKEA.

Hned vedle venkovní kuchyně umístěte také jídelnu. Na vašem vkusu záleží, jestli vyberete dřevěný, kovový, plastový nebo snad nábytek z umělého ratanu. Výběr na trhu je obrovský. Vybírejte důkladně a sáhněte po kvalitnějších kouscích, které vydrží mnoho let.

Zaujala nás také letní nabídka Fatboy na Bonami.cz. Ať už si vyberete úžasnou houpačku Headdemock, praktický stoleček nebo některý ze sedacích vaků, neuděláte chybu. Značka Fatboy je velice oblíbená a kvalitní. Zapadne do každé zahrady.

Důležité je vybírat zahradní nábytek z odolných materiálů. Nezapomínejte ani na klasická lehátka. U nás vítězí to, které jsme otestovali na vlastní tělo a je úžasné!!!! Dimenza Rimini.

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Ikea.cz, Euronics.cz, Kasa.cz, Bonami.cz

Fotogalerie

  1. JohankaDl

    Místo grilu bych nahodila nějaký zahradní krb, třeba tady mají stylové http://www.flamen.cz/cz/produkty-rozcestnik/designove-zahradni-krby/, a pak by to podle mě bylo ještě víc top :)

  2. janabratan

    Dobrý den premyslim o porizeni zahradniho krbu narazila jsem na tento https://www.levnekrby.cz/zajimavosti/venkovni-krb-vas-zahreje-na-tele-i-na-dusi/ a je moc pekny nemate s nim nekdo zkusenosti? dekuji