Recepty

Pstruh s lehkým podzimním salátem

Šéfredaktorka Elly

0

Máte rádi bramborový salát? My tady dnes máme jeden ve stylu "hravě zdravě". Žádná majonéza, tatarka ani nic podobného.

Potřebujeme

  • 4 ks filety ze pstruha lososovitého
  • 700 g brambory typu A
  • 2 hrsti vlašské ořechy
  • 2 ks šalotka
  • podle chuti čerstvý koriandr
  • podle chuti sůl
  • podle chuti černý pepř
  • 2 lžíce bílý vinný ocet
  • 4 lžíce olej z vlašských ořechů

Postup

Brambory na salát uvařte ve slupce, v osolené vodě. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka nebo kostičky.

Dejte do mísy. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, nasekané vlašské ořechy a nasekaný koriandr.

V malé misce smíchejte metličkou ocet, olej, sůl a pepř. Vzniklou zálivku nalijte na připravené brambory v míse. Promíchejte a nechejte uležet několik hodin v chladu.

Filety ze pstruha omyjte, osušte a z obou stran ochuťte solí a pepřem. Opečte na pánvi, v malé vrstvě olivového oleje. Jen krátce, aby nebyla ryba suchá.