Potřebujeme
- 300 g červená čočka
- 100 g červená cibule
- 3 stroužky česnek
- 50 g kokosový tuk
- 1 lžička indické kari
- 1 lžička čerstvý zázvor
- 400 g kokosové mléko
- 300 ml zeleninový vývar
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř černý - čerstvě umletý
- na ozdobení čerstvý koriandr
Postup
V hrnci rozehřejte kokosový tuk. Osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Opékejte pět minut a přidejte najemno nasekaný česnek.
Zaprašte kari kořením a nastrouhaným zázvorem. Přisypejte čočku a zalijte kokosovým mlékem a vodou. Dochuťte solí a pepřem.
Čočku vařte doměkka. Bude to trvat asi 40 minut.
Polévka bude celkem hustá, podle potřeby můžete maličko naředit vodou nebo kokosovým mlékem.
Ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.