Recepty

Kuřecí kousky s máslové marinádě

Šéfredaktorka Elly

0

Zajímavá máslová marináda na pečené nebo grilované kuřecí maso vás uchvátí.

Potřebujeme

  • 16 ks spodní a horní kuřecí stehna
  • 4 lžíce rozpuštěné máslo
  • 4 lžíce třtinový cukr
  • 3 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce olivový olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti čerstvý tymián
  • podle chuti čerstvá petrželka

Postup


Připravte si očištěná, omytá a osušená kuřecí stehna. Ideální jsou menší kousky - tedy rozdělit na horní a spodní stehna.

Máslo dejte do hrnce a pomalu zahřívejte spolu s cukrem. Až se cukr i máslo rozpustí, přidejte hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř, řiďte si vlastní chutí. Důkladně promíchejte, ideálně metličkou. Polovinu směsi si dejte bokem a druhou polovinou potřete všechny kuřecí kousky. Stačí lehce. Nechejte přes noc marinovat v lednici.

Na druhý den grilujte nebo pečte. Při grilování potírejte marinádou, ve které byly kuřecí kousky celou noc. Grilujte nebo pečte, dokud není maso hotové.

Sundejte maso z grilu a potřete druhou polovinou marinády, kterou jste si nechali stranou a posypejte nasekanými bylinkami. Pokud pečete, vyndejte maso v pekáči z trouby a přelijte zbylou marinádou.

Nechejte pár minut odpočinout a podávejte.