Zelňačka: Oblíbená polévka nejen na zimu

Šéfredaktorka Elly

0

Kysané zelí je velice zdravé a prospěšné pro naše tělo. A tahle polévka je navíc výtečná klasika!

Potřebujeme

  • 400 g kysané zelí
  • 4 ks pikantní klobásy
  • 2 ks cibule
  • 5 ks brambory
  • 1 lžíce paprika sladká
  • podle chuti sůl
  • podle chtu pepř černý
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sádlo

Postup


Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na větší kostičky. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme kolečka klobásy a ještě asi pět minut opékáme. Zaprášíme moukou, důkladně mícháme asi dvě minutky, zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme asi litrem a půl vody. Tu můžeme, podle chuti, ještě přidat.

Do polévky vlijeme zelí, i s nálevem a vaříme asi půl hodinky.

Mezitím si v jiném hrnci uvaříme v osolené vodě brambory. Uvařené je scedíme a vsypeme do polévky, před koncem vaření.

Polévku dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i trochu smetany.