Opilý pekanový koláč

Černá Mamba

0

Mňamkózní a extrémně přeslazený pekanový koláč s troškou rumu. Stačí jeden kousek a potřeba sladkého je uspokojena alespoň na 3 dny, takže Vám vystačí i pro velké množství osob :-) Nikdo nesní víc než jeden kus, ale zdát se jim o něm bude ještě pěkně dlouho. To Vám GARANTUJI!

Potřebujeme

  • NA TĚSTO:
  • 200g Hladká mouka
  • 50g Kakao holandského typu
  • 75g Moučkový cukr
  • špetka Sůl
  • 125g Máslo - změklé
  • 1 ks Větší vejce
  • NÁPLŇ:
  • 150g Hrubo sekané pekanové ořecha
  • 4 vejce + 2 žloutky a vejce na potření
  • 150g Třtinový cukr
  • 200-350ml Javorový sirup
  • 60ml Máslo
  • 30ml Rum
  • 1 lžíčka Skořice
  • 1 pomeranč Pomerančová kůra
  • špetka Muškátový oříšek
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • dle potřeby Pekanové ořechy celé na ozdobu

Postup


Mouku, kakao, cukr a sůl promícháme. Vložíme na kostičky nakrájené máslo a promneme na drobenku. Následně přidáme vejce, vypracujeme těsto. Vložíme na 1 hodinu do lednice, zabalené v potravinářské fólii.

Po hodince těsto vyjmeme, rozválíme na pomoučené ploše a vložíme do koláčové formy. Můžete si kousek těsta oddělit a ozdobit s ním okraj, ale to není podmínkou. Šup s tím na dalších 30 minut do lednice!

Náplň:
Rozšleháme vejce, žloutky a cukr. Přilejeme javorový sirup - dle potřeby sladkosti. Přimícháme máslo, rum, mouku, koření, vanilku a pomerančovou kůru.
Vmíchejte nasekané ořechy a nalijte do formy.
Okraje potřete vyšlehaným vejcem a pečte v troubě na 160 stupňů 45-60 minut (dokud náplň neztuhne)

Náš tip

Používejte ty nejlepší rumy! Dokonalý je Ron Zacapa Centenario. Zacapa je jediný rum, který se nachází v Síni slávy karibských rumů, je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku. Tento rum je odborníky všeobecně pokládán za „Best in the World“.

Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz