Buchtičky s vanilkovým krémem

Šéfredaktorka Elly

0

Potřebujeme

  • NA BUCHTY
  • 250 g polohrubá mouka
  • 250 g hladká mouka
  • 250 ml mléko plnotučné
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 100 g Hera
  • 2 ks žloutek
  • VANILKOVÝ KRÉM
  • 7 ks žloutek
  • 70 g cukr krupice
  • 1/2 lžičky nebo 1 lusk vanilkový prášek (Oxalis) nebo vanilkový extrakt, popř. semínka z lusku
  • 700 ml mléko plnotučné
  • 2 lžíce kukuřičný škrob

Postup

Ušleháme žloutky s cukrem, do krásně hladké světlé pěny. Do mléka zašleháme vanilku a kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vložíme do vodní lázně, kterou opět zahříváme.

Postupně zašleháváme žloutkovou směs tak, aby byl krém horký, ale nesmí vřít, aby se nám žloutky nesrazily.

Tento skvělý vanilkový krém podáváme s teplými buchtičkami s křupavou kůrčičkou.

Děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!

Z vlažného mléka, špetky cukru a droždí si připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, kvásek, olej a špetku soli. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout. Ještě jednou přemícháme a necháme znova vykynout (těsto je potom nadýchanější).