Portobello žampiony plněné zeleninou

Šéfredaktorka Elly

0

Patříte mezi ty, kteří nemusí mít denně na talíři maso? Pak vám určitě uděláme radost dnešním receptem.

Potřebujeme

  • 4 ks žampiony Portobello
  • 1 ks menší cuketa
  • 1/2 ks brokolice
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • podle chuti čerstvé bylinky
  • podle potřeby olivový olej

Postup


Z velkých žampionů odřízneme nožičku, kterou nasekáme nadrobno. Hlavičky dáme do pekáčku, lehce vymazaného olivovým olejem, spodem nahoru. Dáme do trouby, vyhřáté na 180 °C, aby se začaly péct.

Mezitím na trošce olivového oleje osmahneme nasekané nožičky žampionu, brokolici a cuketu na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Směs naplníme do portobello hlaviček a necháme ještě asi 15 minut zapékat.

Jako příloha jsou výborné grilované lilky a jakákoliv čerstvá zelenina.