Ty nejlepší kombinace pro spiralizér

0

Šéfredaktorka Elly


Spiralizér Kenwood jsme vám představili v minulém článku. Už víte proč je fajn tento přístroj používat a jaké skvělé recepty můžete díky zeleninovým a ovocným "špagetám" připravit. Dnes vám poradíme jak kterou zeleninu či ovoce zpracovat, jestli si je užít syrové nebo vařené a jaká kuchyňská úprava jim sluší.

CUKETA

Odřízněte okraje a rozkrojte na polovinu. Zpracovávejte pouze mladší kousky, s minimem semínek uvnitř.

Použít můžete syrovou i vařenou.

Jak ji upravit?

... 2 - 3 minuty opéct na pánvičce

... 2 minuty povařit ve vývaru

Do jakých jídel ji použít?

Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi.

BATÁTY

Oloupejte, odkrojte konce a překrojte podélně na polovinu.

Používejte je tepelně upravené.

Jak je upravit?

... 6 - 8 minut opéct na pánvičce

... 3 - 4 minuty povařit ve vývaru nebo ve vodě

... 5 - 7 minut povařit v omáčce

... 15 minut péct v troubě na 220 °C

Do jakých jídel je použít?

Místo špaget a nudlí, jako přílohu (místo hranolek), jako chutné křupání k televizi místo brambůrek :-) Určitě se hodí i do salátů.

MÁSLOVÁ DÝNĚ

Oloupejte slupku, odřízněte oba konce a rozkrojte napůl. Vydlabejte semínka.

Používejte tepelně upravenou.

Jak ji upravit?

... 6 - 8 minut opéct na pánvičce

... 7 - 10 minut povařit ve vývaru

... 7 - 10 minut péct v troubě na 200°C

Do jakých jídel ji použít?

Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi, do koláčů.

MRKEV

Oloupejte slupku, odkrojte oba konce, rozkrojte na polovinu.

Používejte tepelně upravenou i syrovou.

Jak ji upravit?

... 5 - 7 minut povařit v omáčce

... 7 - 10 minut povařit ve vývaru nebo ve vodě

... 10 minut péct v troubě na 200 °C

Do jakých jídel ji použít?

Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi. Pečená spirálková mrkev je super příloha namísto hranolek, místo brambůrku skvělá pochoutka k televizi.

SALÁTOVÁ OKURKA

Odkrojte oba konce, rozkrojte na polovinu. Můžete (ale nemusíte) oloupat.

Používejte syrovou.

Jak ji upravit?

... jednoduše syrovou :-)

Do jakých jídel ji použít?

Ideální do různých salátů.

BRAMBORY

Oloupejte a pokud jsou velké, překrojte je na polovinu.

Používejte tepelně zpracované.

Jak je upravit?

... 6 - 8 minut opéct na pánvičce

... 7 - 10 minut povařit ve vývaru nebo ve vodě

... 5 - 7 minut povařit v omáčce

... 15 minut péct v troubě vyhřáté na 220 °C

Do jakých jídel je použít?

Místo špaget, nudlí, do salátu. Geniální příloha. Do zapékaných jídel. Hranolky a brambůrky snad ani nemusíme zmiňovat :-)

Příště se můžete těšit na spirálkování řepy, petržele, ředkve nebo cibule.

Zaujal vás kuchyňský pomocník jménem spiralizér? Přečtěte si, jak jsme ho v redakci testovali.

Kenwood spiralizér si můžete zakoupit TADY.

Fotogalerie