Kaštanový podzim

0

Šéfredaktorka Elly


Kaštany jsme sbírali už jako děti. Ve škole, školce nebo doma s rodiči jsme z nich vyráběli kaštanová zvířátka. Stačil jen nožík, špejle, párátka, šípky a jiné zajímavé přírodniny. O zábavu bylo postaráno na dlouho a krásné výtvory zdobily každou domácnost a školní třídu po řadu dní. Až do té doby, než kaštany seschnuly nebo začaly plesnivět :-)

Dekorace z kaštanů

I v dospělosti můžete pokračovat v kaštanovém tvoření. S dětmi vyrábějte stejná zvířátka, jaká si pamatujete z dob vašeho dětství. Za pomoci tavné pistole vytvořte věnec na dveře. Kaštany nasypejte do vázy a doplňte světýlky nebo šípky. Ozdobte kaštany svícen, dekorace v miskách nebo u vchodových dveří.

Krásně naleštěné kaštany vám prostě doma udělají parádu. Použijte je klidně i se slupkou - zelenou i dohněda vysušenou.

Kaštany léčí

Léčivé účinky kaštanů jsou známé od pradávna. Na našem magazínu najdete návod jak si vyrobit kaštanové mazání, které pomáhá při problémech s artritidou, bolestí kostí a kloubů, záněty šlach, vyvrtnutém kotníku, i při ekzémech.

Kaštany si můžete dát také pod polštář. Stará lidová moudrost tvrdí, že když si nasbíráte tolik kaštanů, kolik máte roků a jeden k tomu navíc, bude se vám dobře spát a kaštany vás ochrání před nemocemi. Nasbírané kaštany zavřete třeba do látkového povlaku na menší polštář a dejte pod polštář, na kterém spíte. A je to hotovo.

Jaké nářadí můžete při tvoření s kaštany potřebovat?

Na vrtání kaštanů, tenkým vrtákem můžete použít aku vrtačku Black - Decker.

Na věnec nebo ozdoby kolem svícnů budete potřeboval lepící pistoli s tavnými tyčinkami. Výborná je například Bosch.

Vyrobte si doma zázračné kaštanové mazání

Z Alpy a kaštanů můžete připravit mazání, které vám pomůže na problémy s klouby a kostmi. Vyzkoušeli jsme i u nás v redakci a opravdu funguje!

Recept najdete TADY.

Fotogalerie