Články

Nebojte se předvánočního úklidu

0

Šéfredaktorka Elly


Letos jsme si u nás na magazínu slíbili pohodové Vánoce bez stresu. Pamatujete? Nebudeme vás strašit s generálním předvánočním úklidem. Ostatně většina z nás ví, že důležitější je uklízet průběžně a systematicky a nedělat žádné hurá nárazové akce. Kdo má větší děti, měl by do každodenního uklízení zapojit i je. Nebojte se je úkolovat, děláte to pro ně. Jednou budou pečovat o svou vlastní domácnost.

Zajímavý pohled na uklízení jsme vám začali přibližovat v seriálu od Terapie domova. Naučíte se uklízet efektivně a systematicky. Ušetříte si spoustu práce a času. Přesto ale budete potřebovat řadu pomocníků, bez kterých se vaše domácnost neobejde. Kromě různých pomůcek jako jsou mopy, vysavače, praktické parní čističe, ale také moderní robotické vysavače, oceníte spolehlivé prostředky na udržování domácnosti.

A my jsme pro vás otestovali tradiční značku SAVO. To provází naše domácnosti už po mnoho let. Nás zaujala řada SAVO bez chloru.

Nová řada dezinfekčních čističů obsahuje jednak tři bezchlorové spreje: Savo Na vodní kámen, Savo Odmašťovač a Savo Víceúčelový sprej, jednak tři varianty přípravku Savo Na podlahy, lišící se hlavně svojí vůní. Je jen na vás, zda dáte přednost vůni jarní svěžesti, levandule či eukalyptu.

Savo Odmašťovač je nepřekonatelný pomocník do kuchyně. Osvědčil se nám především na údržbu sklokeramické desky, kterou naleští tak, že vypadá jako nová i potom, co jste smažili slaninu ke snídani.

Tekutý čisticí a dezinfekční přípravek ve spreji bez chloru snadno odstraní i silné znečištění a mastnotu a zároveň zajišťuje dezinfekci čištěných povrchů. Přípravek příjemně voní a je vhodný na použití v kuchyni a pro všechny omyvatelné povrchy, které je potřeba zbavit mastnoty a zároveň dezifikovat! Zároveň pomáhá odstraňovat alergeny (*způsobené prachem, pylem, přítomností psa nebo kočky).

Savo Na podlahy Levandule
Savo Na podlahy tekutý čisticí a dezinfekční přípravek bez chloru nejen účinně likviduje bakterie, ale také pomáhá odstraňovat alergeny. Vaše podlaha bude po použití zářivá a voňavá.

Savo Na podlahy Laminátové povrchy
Savo Na podlahy tekutý čisticí a dezinfekční přípravek bez chloru nejen účinně likviduje bakterie, ale také pomáhá odstraňovat alergeny*. Ideální pro každodenní péči o parkety, dlažbu a mramor.

Savo Na vodní kámen
Savo Na vodní kámen. Tekutý čisticí a dezinfekční přípravek ve spreji bez chloru je ideální na odstranění vodního kamene a každodenního znečištění ve vaší koupelně. Přípravek příjemně voní. Navíc odstraňuje až 99,99 % bakterií. Přípravek je vhodný na čištění a dezinfekci všech omyvatelných povrchů ve vaší koupelně. Zároveň pomáhá odstraňovat alergeny (*způsobené prachem, pylem, přítomností psa nebo kočky).

Univerzální čisticí ubrousky
Univerzální čisticí ubrousky Savo bez chloru pro rychlý a snadný úklid kdykoliv a kdekoliv, čistí a desinfikují všechny povrchy od bakterií a alergenů a zároveň krásně voní.

Ubrousky nás tak nadchnuly, že jsme si pořídili hned několik balíčků. Jeden máme pod stolkem v obýváku, další v koupelně a poslední v kuchyni. Pro rychlý úklid stačí vytáhnout jeden ubrousek a přejet jím plochu, kterou chcete zbavit bakterií a očistit. Umyvadlo, kuchyňskou linku nebo stolek. Prostě cokoliv. Za pár sekund. Takové vychytávky vždycky vítáme!

Více informací najdete ZDE

Náš tip

Dokonalého výsledku dosáhnete, když k testovaným přípravkům SAVO na podlahy, použijete některý z osvědčených mopů. Jaké vám můžeme doporučit?

Mop sada Leifheit Twist System XL

Mop sada Vileda Easy Wring and Clean

Mop sada Spontex Express Systém

Fotogalerie