Články

Ski areál Razula zasněžuje!

0

Šéfredaktorka Elly


Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se v noci na úterý 28. listopadu rozjela sněžná děla. Do hor konečně dorazilo mrazivé počasí a vlekaři se snaží využít vhodných podmínek k přípravě sjezdovek na lyžařskou sezónu a vytvoření zásob technického sněhu. Na ten přírodní byl zatím listopad skoupý: dosud sněžilo dvakrát, ale menší vrstva sněhu během pár dnů zase roztála.

Kvůli počasí mohlo začít středisko se zasněžováním o dva týdny později než loni. „Pokud počasí vydrží, jsme schopní rodinnou sjezdovku u hotelu Horal připravit během pár dnů, umožňuje nám to nová, výkonnější technologie. Naším cílem je zahájit lyžařskou sezónu nejpozději před vánočními svátky, kdy do našich hotelů najíždějí hosté vánočních a silvestrovských pobytů. Každý den, o který se podaří zahájit provoz dříve, bude příjemným bonusem,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek.

Areál je součástí karlovického Resortu Valachy, tvoří jej tři sjezdovky situované u místních hotelů Lanterna, Horal a Galik. Jedna ze sjezdovek, u hotelu Horal, je zaměřena na děti, které tu mají bezpečné zázemí s lyžařskou školou, zimním parkem Razulák a snowtubingem.

Letos u Horalu kromě nového zasněžování také rozšíříme zázemí o nový ski bufet. Na gastro nabídku jsme se zaměřili i u sjezdovky Razula. Bistro Razula nabídne nový styl občerstvení s důrazem na zdravé pokrmy z čerstvých surovin: od kyselice přes čerstvé pomazánky či bulky s trhaným masem až po šišky s mákem, bramboplacky a frgály,“ dodal Martin Pařízek.

Po několika letech středisko přistupuje ke zvýšení cen skipasů. Zdražení je v řádu desítek korun, současně se o hodinu a půl prodlouží otevírací doba a vleky pojedou denně až do 17.30 hodin.

Ski areál Razula je vyhlášený díky možnosti skloubit na jednom místě lyžování s relaxací v termálních bazénech relaxačního centra Wellness Horal, které se nachází vedle rodinné sjezdovky u hotelu Horal. I letos budou mít lyžaři v rámci akce Lyžuj a plav k celodennímu skipasu hodinu v bazénech zdarma.

Během zimy se ve středisku koná řada doprovodných akcí, mj. lyžařské závody pro děti, závod na běžkách Noční stopa Valachy, Maškarní lyžovačka či Škola běžeckého lyžování.

Více informací: www.razula.cz

Vybrané akce 2018 ve Ski areálu Razula:

10. – 11. 2. Testovací víkend se skialpy

28. – 31. 1. Škola běžeckého lyžování

17. 2. Noční stopa Valachy

3. 3. Maškarní lyžovačka

2. 1. – 30. 4. Lyžuj a plav

A aktuální foto z hotelu Horal ukazuje, že ke sněžným dělům se během posledního listopadového dne přidalo i opravdové sněžení!

Fotogalerie