Články

Nejen ručně malované baňky. To je M&DE design

0

Šéfredaktorka Elly

Vaše značka není jen eshop, co všechno spolu děláte?

M a DE design je pro nás spojení dlouholetého přátelství a vášně pro skandinávský design, prvotní záměr byl působit v tomto oboru jako bytové stylistky, po několika úspěšných realizacích jsme čím dál častěji odpovídaly na otázky zda máme také své výrobky či prodejnu a tak přišel nápad se založením eshopu.

Na co se zaměřuje váš eshop?

Jako eshop se snažíme nabízet především produkty, které nám samotným na trhu chybí, tedy originální výrobky, vyhledáváme zajímavé designéry ať už z ČR nebo ze zahraničí, např. Švédsko či Polsko. Podporujeme hodně malé výrobce, kteří kladou důraz s na poctivou práci.

Jak vzniknul nápad na vlastní kolekci baněk?

Nabídku na eshopu musíme řešit s velkým předstihem, proto když jsme plánovaly, co na Vánoce, napadly nás originální vánoční ozdoby, začaly jsme se tedy víc zajímat o to, kde se u nás takovéto ozdoby vyrábí a jak. Dávaly společně dohromady nápady a sbíraly inspiraci, navštívily jsme také Vánoční veletrh – kde jsme viděly, že nabídka je všude stejná a definitivně si tak potvrdily, že si vytvoříme kolekci vlastní, kterou jsme poté s paní vzorkařkou daly dohromady.

Jak realizace nápadu probíhá? Kdo vyrábí baňky, kdo je kreslí, je možné vyrobit baňky na míru?

Máme to štěstí, že se opravdu většinou sejdeme v tom, co se nám líbí a co ne, věděly jsme už od začátku, že kolekcí uděláme několik, tak, aby si každý našel tu svou. Chyběly nám typicky české ozdoby s vánočními slovy, které jsou pro Vánoce charakteristické. Vsadily jsme také na námi milovanou jednoduchost a skandinávský styl a navrhly černobílé kolekce – s vánočními motivy, velmi minimalistické koule se slovy a kolekci Marble, kterou si děláme úplně samy doma v kuchyni. Velký úspěch mají momentálně čiré koule se jménem.

Baňky (koule) ručně foukají a hotové kolekce ručně kreslí a vyrábí v jedné české firmě s 65 ti letou tradicí. Co se týče baněk se jmény, ty kreslíme samy na čirou skleněnou baňku, dle přání zákazníka, poté plníme umělým sněhem a zlatíme či třpytíme. Všechno samy, doma po večerech :)

Jaké máte další originální nápady?

Nápadů je hodně, ale momentálně není čas na jejich realizaci, jsme zavaleny objednávkami, za což jsme nesmírně vděčné a šťastné. Možná se hodí zmínit, že aktivity kolem eshopu – jako je tvorba ozdob, balení objednávek aj. děláme vše až po práci, v našem volném čase J takže někdy je to opravdu hodně náročné vše skloubit. Samy jsme nevěděly, jaké Vánoce pro nás budou, jelikož jsou to naše první eshopové Vánoce :)

Jak se vám spolupracuje? Máte nějak rozdělené úkoly?

Jsme kamarádky od dětství, spolupracuje se nám dobře, jsme takřka nonstop v kontaktu, neustále řešíme příspěvky na sociálních sítích, co je třeba vyfotit, připravit, objednat, naplánovat. Není den, kdy si nenapíšeme :) Marki je velmi kreativní člověk a je tvůrcem baněk se jmény, věnuje se totiž krasopísmu. Já zase řeším hodně komunikaci se zákazníky a náš třetí člen je můj přítel, ten se nám stará o ty technické věci – faktury, štítky, uzávěrky, závozy zásilek, atd., bez něho bych to nezvládly :-D

Neplánujete blog s inspiracemi pro domov?

Blog nás už několikrát napadl, nápad je to krásný a myslíme, že by nás to i naplňovalo, jen to teď není na plánu ale nikdy neříkej nikdy :) Máme teď zase další realizace jako je dětský pokojíček, dům, vymýšlíme co na jaro, hledáme zajímavý výrobky a máte se na co těšit.

My jsme pro vás z nabídky eshopu vybrali pár nápadů, které vás mohou zajímat

Vánoční stůl

Svícny

Celý eshop najdete na webu MADESHOP.CZ.

Fotogalerie