Potraviny, které pomohou při hubnutí

0

Šéfredaktorka Elly


Máme pro vás tipy na pár potravin, které vám pomůžou při vašem boji s přebytečnými kily. Nebo třeba jen pročistit tělo po svátečním hodování.

Zelený čaj

Známý mnoha příznivými účinky na organismus. Nejen, že zrychluje metabolismus, stimuluje spalování tuků, ale také obsahuje řadu antioxidantů, regeneruje tělo a zpomaluje stárnutí. Dopřejte si několik šálků denně, ale doplňujte jeho pití i čistou vodou, protože částečně odvodňuje. A pozor! Nedávejte si ho pozdě večer. Mohl by na vás působit jako káva.

Jak správně uvařit zelený čaj?

Důležitá je především teplota vody. Ta by v žádném případě neměla být vroucí, ale o teplotě 80 °C. Délka louhování se liší podle druhu čaje. Bývá to však většinou kratší dobu. Minutu až dvě.

Ideálně teplá voda

Bude se vám hodit rychlovarná konvice, která má regulaci teploty. Nastavíte si tu správnou teplotu na zelený čaj a ten tak bude nejlahodnější. Perfektní je ETA Isabela, která také velice krásně vypadá.

Jablečný ocet

Jeho zázračné účinky jsou známé po mnoho let. V mnoha ohledech působí podobně jako zelený čaj. Detoxikuje organismus, zrychluje metabolismus, napomáhá dobrému trávení a štěpení a spalování tuků. Má antibakteriální a antibiotické účinky, posiluje imunitu organismu.

Vyrábí se z rozmačkaných jablek, které se nechávají kvasit v sudech a poté se scedí.

Náš tip? Dvoutýdenní kúra s jablečným octem

Po dobu 14 dnů si dejte ráno, nalačno, 1 lžíci jablečeného octa rozmíchaného ve vlažné vodě. Tento rituál doplňte zdravým stravováním a jablečený ocet vám pomůže snáze zhubnout, podpořit látkovou výměnu a posílit imunitu. Déle tuto kúru neprotahujte, abyste si nepoškodili žaludek.

Luštěniny

Výborná potravina, jejíž konzumace se u nás stále ještě zanedbává. Mezi luštěninami je velký výběr, ať už sáhnete po čočkách, hrachu nebo fazolích. Luštěniny nejsou drahé, jsou velice chutné a obsahují velké množství bílkovin. Mají málo kalorií, velký obsah vlákniny a jsou pomalu stravitelné.

Po jídle s luštěninami vám vydrží pocit sytosti poměrně dost dlouho.

Kde skvěle uvaříte luštěniny? V pomalém hrnci.

Tenhle geniální vynález uvaří všechno na co si vzpomenete. Skvělý guláš, polévku, masové ragú a dokonalé luštěniny. Pomalý hrnec je spotřebič, který v kuchyni opravdu využijete.

Které další potraviny vám pomohou při hubnutí?

Chilli, zázvor, káva, česnek, mandle a další. Poradí vám třeba výživový poradci. Nic však nejde zázračně a samo. Musíte přidat pohyb a celkově změnit stravovací návyky.

Přejeme hodně štěsti v lednovém odlehčování.

Fotogalerie