Články

Skvělá snídaně odstartuje krásný den

0

Šéfredaktorka Elly


Snídaně je důležitý základ dne nejen z výživového hlediska. Když se vám podaří nastartovat pohodovou snídaní, která potěší nejen váš žaludek, ale také smysly, bude den hned hezčí. Ve všední dny často spěcháme do školy a do práce, takže není tolik času jako o víkendu. Je však pár triků, které můžete používat, aby i ve všední den byla snídaně nevšední.

Uvařte si čaj večer předem. Kdo má doma velkou termokonvici, má vyhráno. Čaj v ní vydrží teplý až do rána. Kdo termokonvici nemá, uvaří večer čaj do běžné konvice a ráno ho jen ohřeje. Trvá to kratší dobu než dělat čaj čerstvý ráno. Podobné je to i kávou. Můžete vstát a zapnout kávovar, kde už máte nachystanou kávu i vodu. Čerstvá káva je za pár minut.

Dražší kávovary mají funkci odloženého startu. Kávu večer nachystáte do zásobníku, nalejete vodu a nastavíte čas na dobu, kdy vstáváte. V kuchyni vás tak vítá vůně čerstvě uvařené kávy.

Ještě bleskovější je příprava kávy z kapslí Nespresso. Stačí vložit kapsli, spustit tlačítkem a káva je za pár sekund hotová. Doporučujeme nový model Creatista Plus. Má nádherný design!

Další pomocník, který pomůže udělat vaše snídaně i v hektickém dni skvěle, je topinkovač. Dáte do něj dva plátky toastového chleba, zmáčknete tlačítko a za chvilku máte voňavé křupavé topinky, které chutnají skvěle s máslem a džemem, sýrem nebo nutellou.

Snídáte rádi zdravě? Tak to si určitě rádi dopřejete smoothie z ovoce a zeleniny. Také žádné složité přípravy. Suroviny do výkonného mixéru, pár stisků tlačítka a dobrou chuť!

Fotogalerie