Valentýnská skořicová srdíčka
Romantická podoba oblíbených skořicových šneků zaboduje nejen na svátek zamilovaných.
Potřebujeme
- TĚSTO
- 250 ml plnotučné mléko
- 100 g Hera máslová příchuť
- 1 ks vejce
- 500 g hladká mouka
- 1/2 lžičky kardamom
- 50 g třtinový cukr
- špetka sůl
- 20 g (1/2 kostky) droždí
- NÁPLŇ
- 60 g třtinový cukr
- 60 g Hera máslová příchuť
- 2 lžičky skořice mletá
Postup
Připravte si kvásek. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Přidejte do něj lžíci cukru, promíchejte a rozdrobte do něj droždí. Nechejte pár minut na teplém místě. Až se na povrchu udělají bubliny, kvásek je připravený.
Do mouky přimíchejte cukr, kardamom, špetku soli. Přilijte rozpuštěnou Heru a vyklepněte vejce. Přidejte kvásek a vypracujte měkké těsto. Ideálně si usnadněte práci kuchyňským robotem.
Těsto nechejte v míse kynout, přikryté utěrkou nebo potravinářskou fólií. Bude to trvat hodinu. Těsto za tu dobu zdvojnásobí svůj objem.
Mezitím si připravte skořicovou náplň. Heru rozpusťte, vmíchejte do ní cukr a skořici.
Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Zpracujte je po jednom.
Rozválejte polovinu těsta do tvaru obdélníku, který má delší stranu širokou 25 cm. Potřete polovinou skořicové náplně. Z těsta krájejte pruhy široké 2 cm, dlouhé 25 cm. Každý pruh začněte z obou stran k sobě rolovat. Položte na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujte špičku, aby mělo těsto podobu srdíčka.
Z dávky těsta jsou zhruba dva plechy srdíček, celkem asi 20 kousků.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut, dozlatova.