Články

Letní Velké Karlovice lákají gurmány

0

Šéfredaktorka Elly


Michelin, grilování na Horalu či frgály? Co z toho by lákalo vás? Velké Karlovice mají v létě opět pestrý program a tak doporučujeme naplánovat si sem výlet.

Na své si přijdou hlavně gurmáni. Resort Valachy s hotely Lanterna, Horal a Galik chystá několik akcí, které jistě nadchnou milovníky dobrého jídla.

Nenechejte si ujít pravidelné akce na grilovací terase hotelu Horal. Každý prázdninový víkend od 11 hodin tu budou kuchaři servírovat grilované speciality, v neděli i s podkresem cimbálu.

A každou středu od 18:30 hodin budou na programu podvečery se Zbyňkem Ternerem a dalšími hudebníky a drobným občerstvením.

Terasa je skvělým tipem na výlet také kdykoli jindy během týdne, u hotelu je mj. Kulíškova stezka, půjčovna segwayů, golf, tenisový kurt a Wellness Horal lákající ke koupání a relaxaci. Novinkou je moderní dětské hřiště.

Spa hotel Lanterna v létě láká hned na tři zajímavosti. Zážitková restaurace Vyhlídka nabízí nové letní menu v barvách a chutích beskydských lesů a snoubené s víny vinařství Horák. Pokud chcete něco lehčího nebo dáváte přednost bezmasým pokrmům, ochutnejte originální šestichodové Raw menu.

Nově letos v létě nabízí Lanterna i obědové menu a to s atraktivním tématem: je inspirováno vybranými pokrmy michelinských šéfkuchařů, kteří zde v minulosti hostovali při Karlovském gastrofestivalu. Tříchodové Michelinské menu je ideální příležitostí vyzkoušet skvostná menu Lanterny ve zúžené podobě za nižší cenu, třeba cestou z letního výletu.

Nebo můžete navštívit kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Odnesete si nejen nové dovednosti, ale i vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru, receptář na památku a hlavně – nové zážitky. Kurzy se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin.

Frgály si můžete v Resortu Valachy také zakoupit, nově i různé druhy pečiva včetně chleba a to v Bistru Razula, které se nachází v areálu dětského parku Razulák vedle cyklostezky Bečva. Bistro je díky nové gastro nabídce i příjemným místem k občerstvení po túře či cyklistickém výletě.

Více informací: www.valachy.cz

Fotogalerie