Články

Ski areál Razula zahájí v sobotu sezónu

0

Šéfredaktorka Elly


Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zahájí o víkendu lyžařskou sezónu. Od soboty 22. prosince bude návštěvníkům otevřena rodinná sjezdovka Horal u hotelu Horal, lyžovat se zde bude i na Štědrý den. Vlek na hlavní sjezdovce Razula se rozjede v příštím týdnu.

„Velmi nám pomohla sněhová nadílka posledních dnů. Na sjezdovkách máme 40 centimetrů přírodního i technického sněhu, podmínky jsou velmi dobré. Kdo si bude chtít zkrátit čekání na vánoční nadílku, může si přijít zalyžovat i na Štědrý den, kdy budeme mít otevřeno do 15 hodin. V ostatních dnech lyžujeme vždy od 8:30 do 17:30 hodin,“ informoval šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek. Na Štědrý den budou do 15 hodin otevřeny také termální bazény relaxačního centra Wellness Horal hned vedle sjezdovky, lyžaři se tak mohou po sportování vykoupat ve vyhřívané slané vodě.

Hlavní sjezdovka Razula se otevře zřejmě 25. prosince. „Záleží na klimatických podmínkách. Potřebujeme ještě pár dnů zasněžovat, abychom sjezdovce v celé kilometrové délce připravili kvalitní podklad, jenž vydrží ve výborné kvalitě až do jara,“ vysvětlil Martin Pařízek.

Ski areál Razula před sezónou opět vylepšil zázemí pro lyžaře, největší novinkou je delší pojízdný koberec v zimním parku Razulák na sjezdovce Horal, který slouží výuce lyžování. Nyní měří 51 metrů, oproti tomu dosavadnímu je tak trojnásobný.

Středisko chce také zpříjemnit lyžařům návštěvu gurmánskými zážitky, pravidelně se budou konat víkendy se zabíjačkovými specialitami u sjezdovky Razula. Chystají se i další akce: závod na skialpech, běžkařský závod Noční stopa Valachy, série dětských lyžařských závodů O pohár strašidýlka Razuláka nebo tradiční Maškarní lyžovačka.

Ski areál Razula je vyhlášený i díky možnosti skloubit na jednom místě lyžování s relaxací v termálních bazénech Wellness Horal, které se nachází vedle sjezdovky Horal. I letos budou mít lyžaři v rámci akce Lyžuj a plav platné od 2. ledna 2019 k celodennímu skipasu hodinu v bazénech zdarma.

Více informací: www.razula.cz

Vybrané akce 2019 ve Ski areálu Razula:

18. – 20. 1. Zabíjačkové speciality na Razule

20. 1. O pohár strašidýlka Razuláka – dětský závod

26. 1. Testování skialpů Dynafit + skialpový závod

1. – 3. 2. Zabíjačkové speciality na Razule

9. 2. Noční stopa Valachy

10. 2. O pohár strašidýlka Razuláka

14. 2. Valentýnské lyžování „za hubičku“

15. – 17. 2. Zabíjačkové speciality na Razule

24. 2. O pohár strašidýlka Razuláka

1. – 3. 3. Zabíjačkové speciality na Razule

10. 3. Maškarní lyžovačka

Fotogalerie