
Kuře pečené na mrkvi
Výborné kuřecí stehna s dokřupava vypečenou kůží a máslovou mrkvičkou. Podávejte s noky, bramborovou kaší, brambory, rýží nebo dobrým chlebem.
Potřebujeme
- 4 ks kuřecí stehna
- 500 g mrkev
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti kmín celý
- 100 g máslo
Postup
Mrkev očistěte, kdo chce může i oloupat, záleží na tom jak mrkev vypadá. Čerstvou ze zahrádky většinou stačí jen omýt a očistit kartáčkem. Nakrájejte na špalíčky a naskládejte do pekáče.
Kuřecí kousky omyjte, osušte a ze všech stran ochuťte solí, pepřem a kmínem. Naskládejte na mrkev do pekáčku.
Na každý kousek masa dejte kousek másla. Přiklopte druhou částí pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C. Záleží na tom, jak velké kuřecí kusy máte, nám to trvalo asi 45 minut..
Občas sundejte vrchní část pekáče a maso přelijte výpekem.
Když je kuře upečené, odkryjte vrchní část pekáče, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte křupavou kůrčičku.
Podávejte s libovolnou přílohou.


