
Kuřecí kousky s máslové marinádě
Zajímavá máslová marináda na pečené nebo grilované kuřecí maso vás uchvátí.
Potřebujeme
- 16 ks spodní a horní kuřecí stehna
- 4 lžíce rozpuštěné máslo
- 4 lžíce třtinový cukr
- 3 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti čerstvý tymián
- podle chuti čerstvá petrželka
Postup
Připravte si očištěná, omytá a osušená kuřecí stehna. Ideální jsou menší kousky - tedy rozdělit na horní a spodní stehna.
Máslo dejte do hrnce a pomalu zahřívejte spolu s cukrem. Až se cukr i máslo rozpustí, přidejte hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř, řiďte si vlastní chutí. Důkladně promíchejte, ideálně metličkou. Polovinu směsi si dejte bokem a druhou polovinou potřete všechny kuřecí kousky. Stačí lehce. Nechejte přes noc marinovat v lednici.
Na druhý den grilujte nebo pečte. Při grilování potírejte marinádou, ve které byly kuřecí kousky celou noc. Grilujte nebo pečte, dokud není maso hotové.
Sundejte maso z grilu a potřete druhou polovinou marinády, kterou jste si nechali stranou a posypejte nasekanými bylinkami. Pokud pečete, vyndejte maso v pekáči z trouby a přelijte zbylou marinádou.
Nechejte pár minut odpočinout a podávejte.

