
Pstruh s lehkým podzimním salátem
Máte rádi bramborový salát? My tady dnes máme jeden ve stylu "hravě zdravě". Žádná majonéza, tatarka ani nic podobného.
Potřebujeme
- 4 ks filety ze pstruha lososovitého
- 700 g brambory typu A
- 2 hrsti vlašské ořechy
- 2 ks šalotka
- podle chuti čerstvý koriandr
- podle chuti sůl
- podle chuti černý pepř
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- 4 lžíce olej z vlašských ořechů
Postup
Brambory na salát uvařte ve slupce, v osolené vodě. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka nebo kostičky.
Dejte do mísy. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, nasekané vlašské ořechy a nasekaný koriandr.
V malé misce smíchejte metličkou ocet, olej, sůl a pepř. Vzniklou zálivku nalijte na připravené brambory v míse. Promíchejte a nechejte uležet několik hodin v chladu.
Filety ze pstruha omyjte, osušte a z obou stran ochuťte solí a pepřem. Opečte na pánvi, v malé vrstvě olivového oleje. Jen krátce, aby nebyla ryba suchá.

