Rozvoňte vaši kuchyni s koprem

0

Šéfredaktorka Elly


Kdo si včas zasil semínka kopru, tak se teď raduje. Sklízí! Nádherné silné rostlinky s omamnou vůní. Není to žádná velká dřina a může se vám urodit pěkná hromádka kopru. Jeho nať se používá v kuchyni a semena vám pomůžou s nejedním zdravotním problémem.

10 x ANO kopru

... pomáhá proti nespavosti

... snižuje krevní tlak

... pomáhá při respiračních nemocech

... zvyšuje imunitu a zdraví kostí

... působí příznivě na pravidelný menstruační cyklus

... snižuje příznaky alergií

... prevence rakoviny a bakteriálních infekcí

.... reguluje trávení, pomáhá při průjmu

... snižuje bolest a záněty při artróze a dně

... zvyšuje tvorbu mateřského mléka

Co dobrého můžete s koprem vykouzlit v kuchyni?

Kopr je nejchutnější čerstvý. Tak nejvíce voní a nejlépe chutná. Používejte ho proto do různých salátů, kterým dodá netradiční chuť. Hodí se jako surovina do voňavé marinády na maso, přidejte ho do polévek nebo si uvařte známou koprovou omáčku. Máte rádi kulajdu? Tak u ní se bez kopru neobejdete.

Kopr je skvělý v kombinaci s rybím masem. Především losos a kopr se dobře doplňují. Vyzkoušejte dokonalý gravlax - marinovaného lososa.

Kromě toho, že můžete kopr uchovat v mrazáku, můžete ho také vysušit a uskladnit ve skleničce. Použijte na to sušičku na ovoce a zeleninu.

Náš tip!

Když se chystáte přidat kopr do teplého jídla, přidejte jej až nakonec. Rychle se z něj vyvaří chuť i vůně, takže jídlo s koprem už jen promíchejte a nevařte.

Zdroj fotografií: Euronics.cz a Pinterest.com

Fotogalerie