Ty nejlepší kombinace pro spiralizér 2.
V minulém článku jsme vám poradili jak zpracovat zeleninové nudličky. Dostali jsme se k bramborám, batátům, cuketám, okurkám, máslové dýni a mrkvi. Dnes pokračujeme. Najdete i svou oblíbenou zeleninu?
ČERVENÁ ŘEPA
Oloupejte a odkrojte konce. Překrojte na polovinu nebo menší kousky, aby se vešla do spiralizéru.
Použít můžete syrovou i tepelně upravenou.
Jak ji upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
... 6 - 8 minut povařit ve vývaru
... 12 - 15 minut pečte v troubě na 220 °C
... 10 minut pečte v troubě na 200 °C
Do jakých jídel ji použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi. Jsou z ní skvělé chipsy. Výborně chutná také zapečená. Syrové nudličky řepy můžete naložit do marinády a podávat s kozím sýrem a pomerančovými filátky.
TUŘÍN
Oloupejte a odkrojte konce. Překrojte na polovinu nebo menší kousky, aby se vešel do spiralizéru.
Používejte ho tepelně upravený.
Jak ho upravit?
... 6 - 8 minut opéct na pánvičce
... 7 - 10 minut povařit ve vývaru
... 5 - 7 minut povařit v omáčce
... 12 - 15 minut pečte v troubě na 220 °C
Do jakých jídel ho použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu. Je výborný do zapékaných směsí.
KEDLUBEN
Oloupejte a odkrojte konce. Překrojte na polovinu, pokud je příliš velký.
Používejte ho tepelně upravený i syrový.
Jak ho upravit?
... 6 - 8 minut opéct na pánvičce
... 10 - 15 minut pečte v troubě na 220 °C
Do jakých jídel ho použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu. Je výborný do zapékaných směsí, ale také jako příloha na způsob zelí. Nejlepší je ale syrový, do různých salátů.
PASTINÁK
Oloupejte a odkrojte konce. Překrojte na polovinu, pokud je příliš velký.
Používejte ho tepelně upravený.
Jak ho upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
... 10 - 12 minut pečte v troubě na 200 °C
... 10 - 15 minut pečte v troubě na 220 °C
... 6 - 7 minut povařit ve vývaru
Do jakých jídel ho použít?
Místo špaget, nudlí do polévky, do salátu. Je výborný do zapékaných směsí, ale také třeba dozlatova opečený jako křupání k televizi. Jsou z něj super placky.
ŘEDKEV
Oloupejte a odkrojte konce.
Použít můžete syrovou i tepelně upravenou.
Jak ji upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
... 6 - 7 minut povařit ve vývaru
... 10 - 15 minut pečte v troubě na 220 °C
... 10 - 12 minut pečte v troubě na 200 °C
Do jakých jídel ji použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi. Jsou z ní skvělé chipsy a hranolky. Výborně chutná také zapečená.