Ty nejlepší kombinace pro spiralizér

Spiralizér Kenwood jsme vám představili v minulém článku. Už víte proč je fajn tento přístroj používat a jaké skvělé recepty můžete díky zeleninovým a ovocným "špagetám" připravit. Dnes vám poradíme jak kterou zeleninu či ovoce zpracovat, jestli si je užít syrové nebo vařené a jaká kuchyňská úprava jim sluší.
CUKETA
Odřízněte okraje a rozkrojte na polovinu. Zpracovávejte pouze mladší kousky, s minimem semínek uvnitř.
Použít můžete syrovou i vařenou.
Jak ji upravit?
... 2 - 3 minuty opéct na pánvičce
... 2 minuty povařit ve vývaru
Do jakých jídel ji použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi.
BATÁTY
Oloupejte, odkrojte konce a překrojte podélně na polovinu.
Používejte je tepelně upravené.
Jak je upravit?
... 6 - 8 minut opéct na pánvičce
... 3 - 4 minuty povařit ve vývaru nebo ve vodě
... 5 - 7 minut povařit v omáčce
... 15 minut péct v troubě na 220 °C
Do jakých jídel je použít?
Místo špaget a nudlí, jako přílohu (místo hranolek), jako chutné křupání k televizi místo brambůrek :-) Určitě se hodí i do salátů.
MÁSLOVÁ DÝNĚ
Oloupejte slupku, odřízněte oba konce a rozkrojte napůl. Vydlabejte semínka.
Používejte tepelně upravenou.
Jak ji upravit?
... 6 - 8 minut opéct na pánvičce
... 7 - 10 minut povařit ve vývaru
... 7 - 10 minut péct v troubě na 200°C
Do jakých jídel ji použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi, do koláčů.
MRKEV
Oloupejte slupku, odkrojte oba konce, rozkrojte na polovinu.
Používejte tepelně upravenou i syrovou.
Jak ji upravit?
... 5 - 7 minut povařit v omáčce
... 7 - 10 minut povařit ve vývaru nebo ve vodě
... 10 minut péct v troubě na 200 °C
Do jakých jídel ji použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu, zeleninové směsi. Pečená spirálková mrkev je super příloha namísto hranolek, místo brambůrku skvělá pochoutka k televizi.
SALÁTOVÁ OKURKA
Odkrojte oba konce, rozkrojte na polovinu. Můžete (ale nemusíte) oloupat.
Používejte syrovou.
Jak ji upravit?
... jednoduše syrovou :-)
Do jakých jídel ji použít?
Ideální do různých salátů.
BRAMBORY
Oloupejte a pokud jsou velké, překrojte je na polovinu.
Používejte tepelně zpracované.
Jak je upravit?
... 6 - 8 minut opéct na pánvičce
... 7 - 10 minut povařit ve vývaru nebo ve vodě
... 5 - 7 minut povařit v omáčce
... 15 minut péct v troubě vyhřáté na 220 °C
Do jakých jídel je použít?
Místo špaget, nudlí, do salátu. Geniální příloha. Do zapékaných jídel. Hranolky a brambůrky snad ani nemusíme zmiňovat :-)
Příště se můžete těšit na spirálkování řepy, petržele, ředkve nebo cibule.
Zaujal vás kuchyňský pomocník jménem spiralizér? Přečtěte si, jak jsme ho v redakci testovali.
Kenwood spiralizér si můžete zakoupit TADY.
Fotogalerie
















