Ty nejlepší kombinace pro spiralizér 3.
Už třetí a také poslední článek ze série zajímavých tipů na zpracování ovoce a zeleniny ve spiralizéru. Dnes se zaměříme hlavně na ovoce.
Určitě si nezapomeňte přečíst první a druhý článek.
Lilek
Odkrojte oba konce a překrojte na polovinu.
Používejte tepelně zpracovaný.
Jak jej upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
Do jakých jídel jej použít?
Místo špaget, nudlí. K zapékání. Do salátů.
Jablka
Rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jadřinec.
Používejte syrová i tepelně upravená.
Jak je upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
... 10 minut pečte v troubě na 200 °C
Do jakých jídel je použít?
Do salátů, na zapékaná jídla, crumble, do koláčů.
Hrušky
Rozkrojte a vykrojte jadřince.
Používejte se syrové i tepelně upravené.
Jak je upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
... 10 minut pečte v troubě na 200 °C
Do jakých jídel ji použít?
Do salátů, na zapékaná jídla, crumble, do koláčů.
Bulvový celer
Oloupejte slupku a odkrojte oba konce. Podle potřeby rozkrojte na menší části, aby se vešel do přístroje.
Používejte tepelně upravený.
Jak jej upravit?
... 6 - 7 minut opéct na pánvičce
... 10 - 12 minut pečte v troubě na 200 °C
... 6 - 7 minut povařte ve vývaru
Do jakých jídel jej použít?
Místo špaget, nudlí. K zapékání. Do salátů. Místo chipsů, hranolek.
Cibule
Sloupejte slupku, odkrojte oba konce.
Používejte syrovou i tepelně upravenou.
Jak ji upravit?
... 2 - 4 minut opéct na pánvičce
... 2 - 4 minuty opéct na pánvičce, ale předtím namočit ve vejci a strouhance
Do jakých jídel jej použít?
Nejlepší jsou křupavé smažené kousky s dipem. Takto zpracovaná cibule je super do guláše.