Recepty

Valentýnská skořicová srdíčka

Šéfredaktorka Elly

0

Romantická podoba oblíbených skořicových šneků zaboduje nejen na svátek zamilovaných.

Potřebujeme

  • TĚSTO
  • 250 ml plnotučné mléko
  • 100 g Hera máslová příchuť
  • 1 ks vejce
  • 500 g hladká mouka
  • 1/2 lžičky kardamom
  • 50 g třtinový cukr
  • špetka sůl
  • 20 g (1/2 kostky) droždí
  • NÁPLŇ
  • 60 g třtinový cukr
  • 60 g Hera máslová příchuť
  • 2 lžičky skořice mletá

Postup


Připravte si kvásek. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Přidejte do něj lžíci cukru, promíchejte a rozdrobte do něj droždí. Nechejte pár minut na teplém místě. Až se na povrchu udělají bubliny, kvásek je připravený.

Do mouky přimíchejte cukr, kardamom, špetku soli. Přilijte rozpuštěnou Heru a vyklepněte vejce. Přidejte kvásek a vypracujte měkké těsto. Ideálně si usnadněte práci kuchyňským robotem.

Těsto nechejte v míse kynout, přikryté utěrkou nebo potravinářskou fólií. Bude to trvat hodinu. Těsto za tu dobu zdvojnásobí svůj objem.

Mezitím si připravte skořicovou náplň. Heru rozpusťte, vmíchejte do ní cukr a skořici.

Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Zpracujte je po jednom.

Rozválejte polovinu těsta do tvaru obdélníku, který má delší stranu širokou 25 cm. Potřete polovinou skořicové náplně. Z těsta krájejte pruhy široké 2 cm, dlouhé 25 cm. Každý pruh začněte z obou stran k sobě rolovat. Položte na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujte špičku, aby mělo těsto podobu srdíčka.

Z dávky těsta jsou zhruba dva plechy srdíček, celkem asi 20 kousků.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut, dozlatova.

Pečení je radost