Využijte sezonu medvědího česneku
Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Snažte se ji využít, protože netrvá dlouho. Když se teď budete snažit a vytvoříte si zásoby, můžete sílu medvědího česneku využívat po celý rok.
Medvědí česnek nevyžaduje dlouhou tepelnou úpravu, abyste nezničili jeho pozitivní účinky.
Můžete jej třeba krátce prohřát na pánvi s máslem. Nebo přidat do salátu. Připravte z něj skvělé pesto, které můžete v lednici skladovat více než rok. Pesto potom použijete do těstovin, do risotta, do domácího pečiva. Je výborný při letních grilovačkách.
Čerstvý medvědí česnek, který jste si přinesli z lesa můžete skladovat ve vlhkém ubrousku v lednici několik dní, nebo jej můžete také zamrazit či usušit.
Proč zařadit medvědí česnek do svého jídelníčku?
- Skvěle chutná, výborně dochutí spoustu jídel.
- Obsahuje alicin (stejně jako cibule nebo klasický česnek), který má antibakteriální účinky.
- Pomáhá proti nespavosti, závratím a pocitu úzkosti.
- Pomáhá při bolestech břicha, při respiračních onemocněních, při nachlazení, pomáhá při hojení ran.
- Je velice bohatý na železo a vitamin C.
- Snižuje vysoký krevní tlak, působí močopudně, čistí zanesené ledviny.
- Očišťuje celé tělo, působí příznivě na pleť.
Chcete medvědí česnek usušit? Vyberte si výkonnou sušičku na ovoce, zeleninu a bylinky.
Inspirujte se našimi skvělými a vyzkoušenými recepty
Koláč s medvědím česnekem a sýrem
Pstruh pečený s medvědím česnekem
Bylinkové máslo z medvědího česneku